Най-малко 237 души загинаха при земетресението с магнитуд 7,1. По данни на Асошиейтед прес загиналите в столицата са 115. Земетресението този вторник беше най-тежкото в Мексико от 32 години.

Спасителите могат да разговарят с момиченцето, чието име е Фрида София. Тя е съобщила, че наблизо има още двама ученици, но не може да каже дали са живи.

Изпод развалините на училището вече са извадени телата на 21 ученици и четирима възрастни. Учител и двама ученици са изпратили текстови съобщения изпод развалините.

Спасителите работят бавно, като издигат дървени скелета, за да предотвратят повторно сриване на отломките. Тежки машини няма да се използват, докато под руините има признаци на живот.

Спасителните екипи периодично призовават събралите се наоколо хора за пълна тишина, за да чуват молбите за помощ.

Две жени и един мъж бяха извадени живи изпод развалините близо 36 часа след земетресението. Общо бяха спасени 52 души, съобщава отдела за социално развитие на Мексико сити.

Това е надпревара с времето, предупреди мексиканският президент Енрике Пеня Нието. Той предупреди в Туитър, че "всяка минута е от значение, за да спасим живота на хора". Вниманието на хора в цялата страна е фокусирано върху развалините на училището.