Чуждестранните спасителни мисии, които дойдоха в Непал да помогнат след опустошителното земетресение, може да се приготвят да си заминат сега, когато почти цялата работа по издирване и спасяване на оцелели е приключена, съобщи Комитетът по управление на бедствените ситуации, цитиран от ДПА.

"Чуждестранните екипи дадоха най-доброто от себе си в това кризисно време", каза говорител на министерството на вътрешните работи.

"Ние сме благодарни на всички, които дойдоха да ни помогнат с издирването и спасяването. Препоръчахме на правителството да бъде разрешено на екипите да се върнат сега, когато спасителната операция е завършена", каза той.

Същевременно мъж на 101 години бе изваден жив изпод останките на къщата си в Непал, седмица след опустошителното земетресение, при което загинаха повече от 7000 души, съобщи днес полицията, цитирана от Франс прес.

Възрастният човек е бил намерен вчера и настанен в болница.

Две жени и един мъж бяха открити живи под развалините в село в Непал, няколко дни след опустошителното земетресение. Това съобщи днес полицейски източник, цитиран от ДПА Тримата били спасени от силите за сигурност днес в село Керабари. Двама от тях били затрупани под срутена кирпичена къща, а един бил изваден изпод свлачище, предизвикано от земетресението.