Това съобщиха властите в Катманду днес, предаде Ройтерс, цитиран от БТА. Никое от телата не е идентифицирано, заяви заместник-началникът на полицията в северния окръг Расува - Правин Покхарел, който оглавявал екипа.

Телата били изровени вчера, седмица след земетресението. Не можехме да стигнем до зоната по-рано заради дъжда и облачното време, обясни той. Екипът пак ще се завърне на мястото днес. Най-малко още 200 човека са изчезнали в района, включително алпинисти и местни селяни.

Американски военни самолети и персонал се очаква да пристигнат в Непал днес - с ден закъснение, за да помагат за доставките на помощи да пострадалите райони извън столицата, съобщи говорителка на морската пехота на САЩ. Бригаден генерал Пол Кенеди беше съобщил, че контингентът включва 100 войници, транспортна техника, четири самолета и два хеликоптера.

Критики предизвика бавенето и задръстването с помощи на летището в Катманду заради митнически проверки. Представителят на ООН Джейми Макголдрик призова правителтвото да смекчи нормалните си митнически ограничения, за да се справи с нарастващия поток от помощи от чужбина, но правителството, което се оплака, че е получило ненужни доставки като риба тон и майонеза, настоява митничарите да проверяват всички доставки. В петък бяха отменени митата върху брезентовите навеси и палатки.

Според властите усилията да се ускори доставянето на помощи за отдалечените райони се забавя и от недостига на камиони и шофьори, мнозина от които се прибрали по родните села, за да помагат на семействата си.