Мексиканските власти опровергаха информациите за живо момиченце под руините на училището "Енрике Ребсамен", срутило се от катастрофалното земетресение във вторник, предадоха световните агенции. Сигурни сме, че всички деца от училището са или починали, или са у дома си, или са в болници, заяви по телевизията заместник-министърът на военноморския флот Анхел Енрике Сармиенто, ръководещ спасително-издирвателните операции, цитиран от БТА.

Той каза, че 11 деца са били спасени от рухналата сграда. Загинали са 19 деца и 6 възрастни. Под отломките на сградата обаче имало жив възрастен човек и спасителите се опитват да го извадят. Първоначално медиите съобщаваха, че спасителите са дочули гласа на живо момиче под отломките, че името му било Фрида София и че то казало, че имало още затрупани, но живи деца. Сега обаче властите потвърждават, че е известна съдбата на всички ученици, учили в рухналото училище, предаде Асошиейтед прес.

Информациите за живо дете под отломките привлече вниманието на цяло Мексико и отклони вниманието от други спасителни операции, отбелязва АП.

Министерството на военноморския флот се извини на хората за невярната информация, предаде Ройтерс По последни данни загиналите в земетресението в Мексико са вече 282, предадоха световните агенции. Най-много са жертвите в столицата. Сред жертвите има един тайвански гражданин, една панамка и един испанец.

Най-тежко пострада в Мексико сити кварталът Рома. Там продължават спасителните операции на мястото, на което се издигаше седеметажна сграда, в която са работели 70 души. От руините бяха извадени живи 28 души, предаде Франс прес.