Трус от 4.1 край Клисура, няма данни за щети и пострадали

stat
07:11  |  27 ноември 2017 | Общество / Редактор Виктор Стефанов /  
Земетресението е било с магнитуд 4.1 по Рихтер Земетресението е било с магнитуд 4.1 по Рихтер
Сн.: Shutterstock

Няма данни за пострадали или нанесени материални щети при снощното земетресение с магнитуд 4,1, регистрирано на територията на България край Клисура
Трусът бе регистриран от Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН.

По данни на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център земният трус е с магнитуд 4,2 и е регистриран в 21:01 часа. Епицентърът е на 90 километра източно от София и на 3 км югозападно от Клисура на дълбочина 17 км.

Земетресението е усетено както в района на епицентъра, така и в някои по-високи сгради в отдалечени населени места като София, Пловдив, Плевен, Карлово, Панагюрище, Плевен, Стара Загора.

В Клисура много хора излязоха от домовете си, каза за "Фокус" кметът Генка Тодорова. Изпод земята започна бучене и за няколко секунди земята се разтресе, разказа кметицата. Хората са изплашени, но за паника не можем да говорим, добави тя.  

Земетресението е усетено силно и в село Розино, съседно на Клисура. Бучеше много силно, животните бяха неспокойни, кучетата лаеха, каза кметът Ангел Шаламанов.

В готовност сме да реагираме, ако получим сигнали за щети, каза кметът на Карлово Емил Кабаиванов.


Последно в Общество


Учени подреждат пъзела ”българско наследство”

12 научни и културни институции се обединяват, за да наредят пъзела на българското наследство чрез изграждане на Център за върхови постижения.