Първото земетресение е регистрирано в 5.34 часа. Трусът е бил с епицентър на 57 км югоизточно от Стара Загора, на 26 км западно от Елхово и на 15 км северозападно от Тополовград, сочи справка на сайта на Европейския средиземноморски сеизмологичен център. Дълбочината на земния трус е 2 км.

Сеизмологичния център към Геофизичния институт на БАН и главна дирекция "Гражданска защита" посочват, цитирани от БТА, че интензивността на земетресението в епицентралната зона е от 5-та степен по скалата на Медведев-Шпонхоер-Карник.
 В района на Елхова е от 4 степен, на Раднево - от 4 степен, и в Ямбол - от 3 степен, съобщи "Гражданска защита". 

След него в 5, 44 беше регистриран друг трус - с магнитуд 2,6 на 13 км западно от Сунгурларе, информира БЛИЦ. 

По-късно е усетено земетресение с магнитуд 2,5 по Рихтер, в 9,03 часа на 17 км северозападно от Тополовград.  То е третото за тази сутрин.
Няма данни за жертви и нанесени материални щети при трите труса.

Земетресението от 5.35 часа е от категорията на умерено силните, коментира пред "Фокус" старши научен сътрудник Емил Ботев, ръководител на отдела по Сеизмология към Геофизичен институт на БАН.
„То е достатъчно силно, но ефектите от въздействието не са големи в епицентралната зона, а в близко населените по-големи градове.
По думите му - при такова земетресение степента би могла да достигне и до 6-та степен на въздействие в непосредственост до мястото на труса.