Това пише в декларация на Съюза на собствениците - Слънчев бряг, изпратена до медиите.

Документът е изпратен до премиера Бойко Борисов, вицепремиера Валери Симеонов, министъра на туризма Николина Ангелкова и кмета на Община Несебър Николай Димитров.

Преди седмица вицепремиерът Валери Симеонов организира масирана проверка на заведения в курортния комплекс "Слънчев бряг", което предизвика напрежение сред хотелиери, а и сред гости и туристи.

Хотелиери, собственици на търговски обекти и заведения пишат в декларацията, че призовават местната власт в лицето на Община Несебър да влезе в ролята си и да предприеме действия в съответствие със задълженията си на стопанин на публичната общинска собственост в "Слънчев бряг".

Заетите в туристическия бизнес настояват също държавата да реши окончателно въпроса с управлението и администрирането на курорта.

В декларацията си от Съюза на собствениците пишат, че многократно са настоявали за решаването на статута на инфраструктурата в курорта, премахване на незаконните временни обекти, ограничаване на шума и последствията от туровете "бар кроул".

Хотелиери, собственици на обекти, ресторанти и заведения настояват за спешна съвместна среща в "Слънчев бряг" с премиера Бойко Борисов, вицепремиера Валери Симеонов, министъра на туризма Николина Ангелкова и кмета на Община Несебър Николай Димитров. Целта е да бъдат обсъдени и решени проблемите в курорта.