Арестуваните са общо седем, съобщиха британски медии. Обискирани били шест адреса в страната, включително в Бирмингам.

Но име на нападателя официално не е посочено, предаде Би Би Си. Нещо повече, според други информации, полицията е помолила репортерите да не споменават самоличности.

До късно снощи оставаха противоречиви сведенията за терориста, убил четирима души в Лондон вчера, предаде БТА.

Други 40 души са ранени, някои от тях тежко. Убитият от удар с нож е полицай, той е 48-годишният Кийт Палмър, женен е и има деца, уточни Би Би Си.

Преди да се нахвърли с нож върху него, престъпникът вряза в множество хора тъмносив "Хюндай" и накрая се блъсна в ограда.

Сред загиналите е 43-годишна испанска учителка, работила в Лондон. Тя отивала да вземе от училище двете си деца - на 8 и на 11 години.

Това съобщи на сайта си британският "Ивнинг Стандарт".

Операцията в Бирмингам е била извършено нощес, около 23 часа, пише същият всекидневник. В хода й полицаи са щурмували апартамент на втория етаж, над редица магазини.

Според обитател на същата сграда в апартамента живеел "мъж от Лондон", а полицията арестувала там трима души.  Общо задържаните в Бирмингам били седем.

Ямайски британец, приел исляма

В. "Индипендънт", цитиран от ТАСС, бе съобщил вчера, че заподозреният за нападението в района на парламента е мъж на име Абу Изадин. Но тази информация бе оттеглена от сайта на вестника.

Абу Изадин, е 41-годишен британец приел исляма. Казва се Тревър Брукс, а името си е сменил заедно с вярата.

Осъден е на две години затвор през януари 2016 г. заради пътуване зад граница в нарушение на антитерористичен закон. През 2008-а също е осъден - за финансиране на терористични дейности и подстрекаване към тероризъм зад граница.

Брукс е електротехник, женен е и има три деца. През 2015 г. той стана един от петимата британски ислямисти, успели да напуснат страната въпреки забраните.

Родителите му са ямайци. На 17 години той приема исляма, след като е отгледан като християнин.

През 2006 г. става известен, след като са заснети негови яростни нападки към тогавашния британски вътрешен министър, когото нарича тиранин и враг на исляма.

Известен е и заради серия от полемични речи. Изказва се ласкаво и за атентатите в Лондон от 7 юли 2005 г.

Телевизия Ченъл фор, обявила по-рано вечерта, че Брукс е извършил нападенията, също като "Индипендънт" оттегли твърдението си.

Цитирана от сайта "Бизнес инсайдър", тя съобщи за доказателства, че той все още е в британски затвор.