Явор Димитров е обвинен за това, че осъществени от него множества престъпления спрямо половата неприкосновеност на малолетната му дъщеря, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

В хода на разследването е установено, че през 2013 г. съпругата на Димитров го напуснала, като оставила при него трите им малолетни деца - две момчета и по-голямата им сестра.

В периода от лятото на същата година до неустановена дата през месец януари 2017 г., в кварталите “Панчарево“, „Горубляне” и „Христо Ботев”, той многократно извършвал блудствени действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на дъщеря си (под 14 години към онзи момент), като я принуждавал към това със сила.

Въпреки съпротивата на детето, в периода след 18.04.2014 г. до 2015 г. бащата два пъти осъществил с нея полов акт, отново със заплахи.

Димитров е признат за виновен за упражняваното на системно сексуално насилие спрямо малолетното момиче и му е наложено едно общо най-тежко наказание в размер от 17 години лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален строг режим, уточниха от прокуратурата.

Съдът е признал и в цялост предявения от дъщеря му граждански иск в размер на 80 000 лв.