Известният в града Молев, който се представя като Алексия Георгиева, трябва да изтърпи наказанието при първоначален общ режим. Освен това ще бъде обществено порицан пред хората от блока, в който живее, съобщиха от прокуратурата.

Престъплението е извършено на 13 юни 2016 година, когато травеститът хванал във вход детето, което още не било навършило 14 години. То се дърпало, но той извършил блудствени действия с него.

На 18 септември същата година пък Молев разбил вратата на апартамента на своя съседка и се разкрещял: „Ей, този път ще те убия, ще те размажа, сега влизам, никой няма да може да те спаси“.

Свидетели подали сигнал в полицията и на място бил изпратен екип от униформени. Те позвънили на вратата, но останали шокирани, когато я отворил мъж, облечен в булчинска рокля. Все пак отвели в районното Благовест - Алексия.

Въпреки това, на 21 октомври миналата година Молев отново повредил вратата на същата съседка - ритал по нея и счупил бравата. Съседи разказаха, че потърпевшата треперела от страх.

Още след като му бяха повдигнати обвинения, Благовест отрече пред съда да има вина за нападенията срещу комшийката:

"Абсолютни клевети. Тази жена постоянно ме обижда и провокира, аз дори не говоря с нея. Нямам вина за това, което казва, че е извършено от мен".

Тогава обаче прокурорът заяви, че той е човек със завишена степен на обществена опасност.

"В квартала той е прочут с агресивното си и буйно поведение, затова има реална опасност да извърши друго престъпление", каза магистратът.

Присъдата не е окончателна и подлежи на протест и обжалване пред Окръжния съд в Пловдив.