Мъжът, застрелян от органите на реда в Каталония, е Юнес Абуякуб, 22-годишният мароканец, който беше основен заподозрян за извършването на терористичния акт в Барселона, предаде Франс прес, цитирана от Агенция "Фокус".

„Потвърждаваме, че човекът, който беше застрелян в Субиратс (близо до Барселона) е Юнес Абуякуб, извършителят на терористичния акт в Барселона“, написаха в Туитър полицейските власти на Каталония.

Общият броя на убитите при терористичните атаки в Каталуния нарасна до 15, след като мъж бе открит мъртъв с прободна рана в своя автомобил, който, както изглежда, е бил похитен от Абуякуб.

По-рано испанската полиция съобщи, че е убила мъж, който, както изглежда, носел пояс с експлозиви.

Това е станало в град Субиратс, на 45 километра западно от Барселона, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Един човек е бил ранен при тази операция, съобщи Ройтерс.

Според испански медии, в това число и държавната телевизия, позоваваща се на източници, близки до разследването на атентатите в Каталуния от миналата седмица, застреляният в Субиратс е Юнес Абуякуб.

С предишна информация вестник "Вангуардия" съобщи, че предполагаемият терорист - 22-годишният мароканец Юнес Абуякуб, е бил заловен в град Сант Садурни д'Аноя, в провинция Барселона.