Другите изменения въвеждат редица ограничения пред търговците, в това число за стаж, имуществени и образователни ценз. Вносител на законопроекта е депутат от Обединените патриоти и председател на Комисията за контрол над приходите, сивата икономика и контрабанда Емил Димитров, съобщи БНР.

В обхвата на закона ще попадне търговията на едро и на дребно и бензиностанциите, в това число т.нар. "държавни бензиностанции" на земеделските производители.

Всъщност това са обектите, които трябва по някакъв начин да бъдат поставени под контрол, всъщност ние имаме 2500 бензиностанции, 400 министерства, които са изправени и имали 7 000, които не са регистрирали и до днес .

"Задължителното удостоверение за превоз на транспортни средства ще бъде издадено от Министерството на икономиката, а застраховката срещу разливане на горивото се наложи след инцидента в Хитрино", добави още Димитров.

"Плащат 100 000 лева на добра воля. Ако същото влак е обърнал в друга държава, 75 млн. в Англия или 50 млн. евро евро, ако е някъде в Европа. В България - нула ", каза той.