Това заяви адвокатът на бившия мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев - Христо Ботев, според когото прокуратурата е помогнала достатъчно за рухването й.

Така той коментира внесения в съда обвинителен акт срещу Василев и още 17 души, според който са присвоили над 2,5 млрд. лева. От прокуратурата изтъкнаха, че веществените доказателства надхвърлят 1300 тома и публикуваха снимки на рафтове с множество папки.

Ботев изтъкна, че в материалите по делото попада не само името на Николай Бареков, когото от прокуратурата определиха като "драстичен случай". Документ показва, че месечните траншове, които тогавашният журналист е получавал от КТБ, са нараснали от 50 на 100 000 лева през октомври 2013 г., когато напусна TV7.

Сред споменатите по делото са и актьорът Владислав Карамфилов  - Влади Въргала, треньорът Константин (Тити) Папазов, сегашният военен министър Красимир Каракачанов, бизнесменът Иво Прокопиев и други, изтъкна още юристът, цитиран от БТА.

"Всички те са разпитвани, защото за тях има твърдения", уточни той.

По повод коментара на прокуратурата, че са раздавани пари в чувалчета, Ботев коментира, че такива данни по делото няма. Ботев отрече и твърденията, че КТБ е била личен портфейл на Цветан Василев.

Защитникът добави, че е поискал по делото да бъдат разпитани Делян Пеевски и Бойко Борисов.

За пореден път Ботев препредаде думите на самия Цветан Василев - че в настоящата политическа обстановка не се чувства сигурен за живота си и няма да се върне в България. Екстрадицията на банкера, поискана от българските власти, все още не е одобрена от сръбските.