Това става ясно от седмичния им отчет от 28 март до 14 април 2015 г. Заради банковата и търговската тайна в отчетите липсват данни за имена на фирми и физически лица, както и друга конфиденциална информация.

От отчета е видно също, че двамата временни синдици са изпратили писмо до западноевропейска банка за изчистване на взаимни задължения с КТБ, пише „24 часа".

Те са отговорили на четири запитвания на НАП за депозити на физически лица в банката, като в отчета не се посочват видът на отговора - утвърдителен или отрицателен, нито имената на лицата, към които данъчните проявяват интерес.

От доклада става ясно още, че двамата синдици досега са събрали 316 700 лв. чрез различни действия по осребряване на имуществото на затворената банка.

Те отчитат още, че фирма - солидарен длъжник по кредит е получила известие за малко над 8 млн. евро, които са станали изискуеми.

Синдиците са провели среща с финансовия министър, както и с одиторска компания, която най-вероятно ще бъде упълномощена да завери финансовите отчети на банката.

Предаден на съд пък е договор с банката за кредит, за който единствените данни са, че фирмата кредитополучател е ООД, заемът е от 2009 г., не е обслужван, а към момента на получаването му фирмата е била без управител.

На 10 април, при предишния си отчет, двамата синдици обявиха, че са поискали от съда да бъде развалено прихващане между депозит и кредит от 500 хил. евро.

Тогава стана ясно също, че скоро ще бъде наета чужда фирма следовател, която да проследи всички операции с пари и имущество на КТБ. Лазар Илиев и Росен Ангелчев са поискали от Фонда за гарантиране на влоговете указания за всички изисквания при наемане на такава компания.