Полицията смята, че починалият е мъжът с черната шапка, чиято снимка бе разпространена по-рано от властите, предаде CNN. Той е бил убит при мащабната спецоперация в Уотъртаун до Бостън след преследване при кражба на автомобил. Операцията започна след убийството на полицай в елитния Масачузетски технологичен институт (Massachusetts Institute of Technology-MIT) в Кеймбридж, съобщи в. "Бостън Глоуб".

Според лекар от болницата, в която заподозреният е бил докаран, мъжът е имал многобройни огнестрелни рани, както и наранявания, причинени от взрив на експлозив, съобщи Ройтерс, цитирана от "Фокус".

В спецоперацията се включиха стотици полицейски служители и федерални агенти.
Заради преследването на втория заподозрян полицията предупреди жителите на Уотъртаун да останат в домовете си и "да не се приближават до прозорците", тъй като той е „въоръжен и опасен”. Започна претърсване „от врата на врата".
Спряно бе движението на всички влакове и автобуси.

Един полицай е убит, а друг е ранен при драматичната нощна акция, съобщават местните власти. Двамата заподозрени хвърлили няколко експлозиви по полицаите от автомобила си.

Двамата са братя от чеченски произход, съобщи Агенцията за национална сигурност на САЩ по-късно. 19-годишният Джохар Царнаев е роден в Киргизстан, а Тамерлан (26 г.) - в Русия.

Следобед при продължаващата мащабна спецоперация по издирване властите наредиха жителите на Бостън да стоят у дома.

На мястото на ареста на Тамерлан е била открита тенджера под налягане, подобна на тези, от които бяха направени взривните устройства за нападението на Бостънския маратон, съобщи NBC, но информацията не е потвърдена.

Снимки от спецакцията

Няколко часа по-рано министърът на вътрешната сигурност на САЩ Джанет Наполитано съобщи, че ФБР иска да разговаря с двама мъже, видени на поне един видеозапис от Бостънския маратон. Тя обаче каза, че не би ги нарекла заподозрени. По думите й все още не е ясно дали бомбите, взривили се близо до финала на маратона, са дело на чужди или на вътрешни терористи.

Обама обеща възмездие