Това заяви пред "България он Ер" бизнесменът Ивайло Пенчев, който е един от българските предприемачи, показани в клипове на успели хора от посолството на САЩ у нас. 47-годишният мъж е собственик на най-голямата компания в света за производство на стени за катерене.

По думите му, дори чистачките в неговите фирми получавали повече от тази сума.

"Проблемът в страната ни не са ниските заплати, а липсата на хора. Все още няма и достатъчно предприемачи в България, които да създават успешни предприятия. Трябва да се създават условия и постепенност ще има по-високи заплати, но това вече се случва", допълни бизнесменът.

Ивайло Пенчев уточни, че не вярва в минималната заплата, защото ако човек не може да прави нищо и има много малко умения - "то той не заслужава и 510 лв".

"Ако повече българи в държавата са като мен - страната ни ще е доста по-добре. Няма достатъчно успели българи. Дълго време хората не са вярвали, че могат да успея. Нещата обаче вървят на добре. След 10 години ще е много по-добре от сега", категоричен бе Пенчев.

Според него българската държава не поставя кой знае какви пречки пред хората, които искат да се развият и да натрупат богатство.

"България поставя много по-малко пречки, отколкото други държави, като например Франция. Всеки, който не може да постигне целите си, си е виновен сам", сподели Пенчев.