Заканите му били провокирани от поредното нейно сатирично видео, качено в страницата "Лютинка Бори Мрака" във Фейсбук. В него Кристи влиза в ролята на "новата му приятелка", която обяснява, че той никога не би пребил жена без причина, а оплакванията на предишната му приятелка са неоснователни.

През април въпросната жена на име Десислава подаде жалба в полицията, че е бита от Вълев, след като беше приета в болница с наранявания. Той отрече.

Видеото на Кристи е публикувано на 20 април, а Динко й изпратил заплашително гласово съобщение на 12 юни.

Сега тя обяви в социалната мрежа, че не е смятала да съобщава за него, но е била провокирана от последните случаи на агресия.

"Понеже става въпрос на Мутроландия нека и аз да добавя една заплаха отправена към мен на лични от Динко (известен още като "национален герой" по Бойково време.) Въпросното нещо ми обяснява, че ще ми направи живота черен в този мил звуков файл. Дали някой орган ще се самосезира...хм.... вземам пуканките и гледам...", написа Кристи и публикува скрийншот от съобщението на Вълев и самия запис.

Той изобилства от нецензурни изрази и обиди:

"Майка ти ше е*ба в г*за, да знаеш, умряло куче. Как пускаш такива клипове, ма? Ненормална ли си, к'ва си? Ти луда ли си, ма? Аз да не съм някакъв травестит, да не съм педерас, да се занимавам с теб, ма, куче умряло? Съобразявай се малко, защото ше реша, ше та намеря и ше ти направя живота черен. Майка ти гърбава да е*ба грозна. Боклук".

Тази сутрин журналистката коментира пред Нова телевизия:

„Не споделих записа веднага, защото смятах да се обърна към полицията и прокуратурата, нямах намерение да го правя публичен. Правя сатирични видеа от много време, които отразяват политиката и социалните новини. Публичните личности имат отговорности в България, а той прави в последните месеци само негативни новини, показващи една криминална личност".

В живо включване от дома си в Ямбол обаче Динко не си призна да й е пращал съобщението.

„Жената по принцип трябва да се уважава. Ако някой съм обидил, извинявам се. Но тази жена не я познавам. Тя се появява с цел да я създавам. Аз трябва ли да ги създавам всички? Споменавам ли някъде нейното име. Това може да се манипулира. Не се сещам да съм го казал това нещо. Може да съм говорил с някого. Може да съм репетирал за някоя сцена, не знам", заяви той.

Кристи обаче отвърна, че във Фейсбук много ясно може да се проследи от кого е изпратено съобщението, освен това гласове експертиза може да установи, че това е именно Вълев.

"Той е лъжец", заяви журналистката.

Само преди дни - на 12 юли, 30-годишният Господин (Динко) Вълев беше задържан заради побой над 43-годишен мъж. Оказа се, че пребитият е негов работник, когото заподозрял, че краде гориво от автобуси. Още на другия ден обаче ловецът на бежанци беше освободен.