Сигналът е постъпил от службите за обществен ред и сигурност. Какъв точно е той от Националната служба за охрана не уточниха, предаде bTV.

Високата степен на застрашеност е възникнала миналата година, когато Местан е председател на парламентарната група на ДПС и лидер на партията. Затова му е подсигурена и охрана.

До момента няма причини охраната да бъде свалена, се казва в информацията на НСО.

От службата не уточняват дали това има връзка с разпространената от Касим Дал информация, че е подслушван при предишното правителство, защото застрашавал живота на Местан и Пеевски.

Поводът за външно наблюдение е, че съм заплаха за живота на Местан и Пеевски”, обясни лидерът на Народна партия свобода и достойнство в предаването „Тази сутрин” по bTV.

Още в петък, след като бившият шеф на контраразузнаването Атанас Атанасов оповести, че Касим Дал е жертва на подслушване, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви, че това е интрига.

Нали разбирате, че законът не ми дава право да обяснявам кой е подслушван или не. Няма да излезе заек от този храст, няма интриги”, увери Лазаров в понеделник.

Във вторник министърът на вътрешните работи ще огласи какви проверки са извършвани в МВР през август и за кои са използвани СРС-та.

След изборите на 5 октомври НСО ще прецени наново дали има основания да продължава да охранява политически лидери.