Комисарът показа видеозапис от охранителните камери в отговор на вчерашните оплаквания на съпругата на Кленовски за полицейско насилие по време на ареста.

От записа ясно се вижда, че няма суматоха в МОЛ-а, както каза съпругата на Кленовски. Арестът не е станал пред деца, отново, както каза тя, че е бил пред 100 - 200 деца. Йорданов заяви, че Кленовски е задържан на 10-15 метра от детския кът. Илияна – съпругата на Кленовски е била уведомена, че съпругът й е задържан. Липсва запис за точния момент, в който полицаите слагат белезници, но ясно се вижда, че Кленовски не е на земята, а е изправен, съобщи БГНЕС.

 Валери Йорданов обясни, че наблизо е имало хора, които дори не разбрали за какво става въпрос. Валери Йорданов отрече сред униформените, участвали в ареста, да има полицай, който да се казва Благойчев. Вчера Илияна каза, че полицай с такова име й е казал: "Сега друг ще те …, защото този отива в затвора". Йорданов посочи обаче, че самият факт, че тя цитира име, макар и грешно, означава, че полицаите са се легитимирали пред нея.

Кленовски не е арестуван на входа, тъй като МОЛ-ът е голям и униформените не били сигурни откъде ще влезе. Старши комисар Йорданов отново посочи, че от данните, събрани до момента, не е използвано насилие от страна на полицаите, а напротив – жената на задържания заплашвала.

По време на ареста задържаният дори е казал на полицаите, че ще ги намери един по един. Самият директор на СДВР каза, че всеки човек би възприел това като заплаха.

Жената на Кленовски е подала жалба вчера в полицията
, но Валери Йорданов не каза какво пише в нея. "Не ми е удобно да цитирам думите й, с които тя твърди, че е обиждана тя и дъщеря й. Не бих казал, че тези думи са й чужди, доста свободно боравеше с този речник", каза той.

По жалбата на съпругата и обясненията на униформените е образувана проверка. Тя трябва по закон да приключи до 30 дни, но Валери Йорданов предполага, че ще е готова до две седмици. След това материалите от нея ще бъдат предадени на прокуратурата и от там ще преценят какви обвинения да повдигнат и на кого. И дали за нарушения от страна на униформените, или за заплахите към полицаите.

На 27 януари към 17.45 ч. в МОЛ-а на "Цариградско шосе", по сигнал, е задържан Стефан Кленовски, който е с европейска заповед за издирване в рамките на операция "Шок".

Самата операция "Шок" стартира на 6 юли 2011 г. сутринта на територията на столицата, Кюстендил, Пловдив, Пазарджик, Габрово, Стара Загора, Шумен, Варна и Бургас, когато бяха задържани 45 души. Тя бе реализирана съвместно с евроатлантическите ни партньори Европол и Сикрет Сървис и се проведе под ръководството на Върховна касационна прокуратура, в координация с Европол и със съдействието на Сикрет Сървис. По предварителна оценка нанесените от престъпната група щети се изчисляват на над 15 милиона евро. Кленовски се е занимавал с поставяне на скимиращи устройства, присвояване на банкови кодове, изготвяне на клонирани карти и незаконно теглене на пари. Старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР уточни тогава, че в момента на задържането при Кленовски са били съпругата му и децата му и не е употребена сила. Задържаният е бил с фалшиви документи.