Заповедта е издадена въз основа на подадена от Ангелов молба за напускане на поста, съобщиха от правителствената информационна служба.
Ресорът на Ангелов в министерството беше икономиката.

Евгени Ангелов напуска поста зам.-министър, за да стане съветник на новоизбрания президент Росен Плевнелиев. Той ще е съветник за инвестициите и икономиката, обяви самият Плевнелиев миналия месец.
"Последните две години и половина работих с него. Той е млад и работоспособен човек, който направи много за отпушването на програмата "Конкурентоспособност" и за програми, свързани с подкрепата на малки и средни предприятия", коментира избора си Плевнелиев.

Неотдавна министърът на икономиката Трайчо Трайков обяви, че на мястото на Ангелов ще бъдат назначени двама зам.- министри, които ще отговарят за оперативната програма „Конкурентоспособност на българската икономика“ и за икономическата политика.
Новите кандидатури във ведомството по всяка вероятност ще бъдат обявени в началото на 2012 г.

Евгени Ангелов е завършил е МВА в Harvard Business School и бакалавърска степен в London Guildhall Univesity. Работил е в ЕБВР в Лондон, в компанията за недвижими имоти Trigranit Development Corporation, основател на фонда за дялови инвестиции Attria Capital Partners.

Освен Ангелов досега Плевнелиев е обявил, че в екипа му е ще работи неговата заместничка в регионалното министерство Екатерина Захариева, пресаташето Мария Иванова, бившият парламентарен секретар на ведомството Павел Анастасов и началникът на  кабинета Елица Николова.
Плевнелиев ще встъпи в длъжност на 22 януари 2012 г.