Спешни медици държани под ключ при пациентка

stat
20:13  |  14 февруари 2018 | Общество / Редактор Надежда Христова /  
От Спешна помощ разказват, че подобни случаи са ежедневие в работата им От Спешна помощ разказват, че подобни случаи са ежедневие в работата им
Сн.: Павлин Даскалов, Dir.bg

Екип на столичния Център за спешна медицинска помощ е бил държан под ключ за повече от 30 минути в апартамента на възрастна пациентка.
Д-р Надежда Ангелова работи като спешен медик повече от 30 години. Днес по обяд е извикана на адрес за 88-годишна жена с хронични заболявания.

"Оказа се стара познайница. Много пъти сме ходили на адреса. Жената ме позна, но дъщеря й беше много агресивна. Не ме остави да си свърша работата. Започна да ме бута, каза, че сме боклуци и големи некадърници", разказва лекарката пред Нова телевизия. 

След това медиците се оказали заложници.

"Дъщерята мина покрай мен, бутна ме и отиде и заключи вратата. Каза ми, че оттам няма да изляза, докато майка й не се оправи. През цялото време бях обиждана и ругана", допълва д-р Ангелова.

На мястото е повикана пожарна, за да изнесе пациентката и полиция, за да бъде изведен лекарският екип. На адреса е изпратен и втори екип. За да се погрижи за пациентката, докато колегите им дават показания пред полицията.

От Спешна помощ разказват, че подобни случаи са ежедневие в работата им.


Последно в Общество


Форум за иновации събра хиляди хора, жадни за нови идеи

Четвъртото издание на форума за иновации Innovation Explorer събра хиляди хора, жадни за нови идеи.