Един от законите, които трябва да бъде приет, е за преструктурирането на Корпоративната търговска банка (КТБ), за който лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че няма да подкрепят.

Депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов отново каза пред БНР, че с колегите му ще влязат в пленарна зала, само ако в дневния ред на НС е включена оставката.
Очаква се тази сутрин председателите на парламентарните групи и ръководството на НС да обсъдят седмичната програма и коя по ред точка в нея да бъде гласуването на оставката.

"Миков може да обяви оставката, че е влязла. Тогава ще влезем. Другото е манипулация. Програмата за работата през седмицата се прави предишния ден (вторник). Да събере председателския съвет и да каже, че има промяна в дневния - оставка. Трябва да го входира като точка. Няма необходимост да бъдем вътре", обясни Иванов.

Депутатът коментира и че ГЕРБ ще гласуват по-висок бюжет за НЗОК.
Той добави, че ако се гласуват само предложените от правителството допълнителни 225 милиона лева за Касата, това означава, че ще се плаща до края септември.

Иванов бе категоричен, че не може следващият парламент да прави промяна.

"Чух, че казват, че има свършена работа за 3,8 милиарда лева по европейски проекти, започнати от ГЕРБ. И тези пари са само на хартия. Не е извършено разплащане. С това се хвалят тези популисти", добави още Иванов.

В статия за оставката на кабинета, Уолстрийт джърнъл коментира, че тя оставя някои неразрешени ключови въпроса.

АНКЕТА: Каква е оценката ви за кабинета "Орешарски"?