Към 23.20 ч. при каране по нанадолнището от мемориал "Кръста" към Благоевград 33-годишният шофьор Венцислав Косев изгубил контрол над автомобила, минал в насрещната лента, излязъл от пътя, след което колата паднала в 100- метрова пропаст, преобръщайки се многократно. По време са падането дори е изкоренено дърво. По пътя си към дерето от автомобила изпадали предмети. При последния си скок от близо 20 метра височина аудито е паднало на гумите си, предаде БГНЕС.

Вижте снимки >>>


На място е загинало 4-годишното момче Яни, след като е изпаднало от преобръщащия се по неравностите автомобил. Той е син на 37-годишната Снежана, Б. от Благоевград, която също пътувала в колата. Тя е с порезни рани на бедрото, които са обработени и зашити. Същата е и с комоцио, но е отказала да постъпи в болница.

33-годишният шофьор от Габрово, който е приятел на Снежана, остава в болница под полицейска охрана. Той е със счупено ребро и контузия на белия дроб.

Леко е била ранена и 14-годишната племенница на Снежана- Х. А., ученичка в благоевградска професионална гимназия. Тя е с порезни рани от стъкла и цицина на главата.

Тялото на малкото дете  е в моргата на МБАЛ за извършване на аутопсия.