Мъж и жена са загинали на място при катастрофа на главния път София-Варна в района на Севлиево през нощта. Произшествието е причинено от товарен автомобил "Волво", управляван от 47-годишен мъж от Ловеч. Камионът, който се движел в посока София, навлязъл в пътната лента за насрещно движение и се ударил в "Мерцедес".

При удара са загинали водачът на лекия автомобил - 24-годишен мъж от София, и 50-годишната му спътничка, която се возела на предната седалка.

Водачът на товарния автомобил не е употребил алкохол. Изясняват се причините за катастрофата.

Двама младежи загинаха при тежка катастрофа на пътя между град Разград и Гецово. Пиян шофьор без книжка, който ги карал, е оцелял. Сигналът за произшествието е получен на тел.112 около 04.50 часа.

На правия участък лек автомобил "Фолксваген" навлязъл в насрещното платно, напуснал пътя и се ударил в крайпътно дърво.

На място са загинали возещите се от дясната страна в колата (отпред и отзад) момчета - 18-годишният с инициали А. К. и 22-годишният с инициали И. Х.

Вижте снимки от катастрофите >>>


С охлузвания се оттървал водачът на автомобила - 18-годишният с инициали М. Т.

Пробата му за алкохол отчела 1,67 промила. Той не притежава и шофьорска книжка.

И трите момчета са от село Езерче. По случая се води разследване.

Двама души - момче и момиче, са загинали при катастрофа на автомагистрала "Хемус" (посока Варна) до входа за града, съобщи на БТА управителят на "Спешна помощ" в крайморския град Мая Рашева.

От полицията потвърдиха за катастрофата. Сигналът за произшествието е даден малко след 10.00 часа.

Катастрофата е между лек автомобил с молдовска регистрация и микробус.

В болницата "Св. Анна" са настанени петима, двама от които са пострадали тежко.

В петък три момчета и едно момиче загинаха на място при тежка катастрофа, станала на пътя между карнобатските села Аспарухово и Сърнево. Зад волана на БМВ-то е било едно от момчетата - на 17 години, което няма свидетелство за правоуправление. То е било и без колан, уточниха от бургаската полиция.

Автомобилът се движил от Бургас в посока село Аспарухово, като вероятната крайна цел била вила в село Черково, собственост на семейството на единия от младежите.