Инцидентът станал около 14,45 часа в столичния квартал "Овча купел", съобщиха от МВР.

40-годишният мъж се е подхлъзнал и е паднал от 7-ия етаж. На място е изпратен екип на "Спешна помощ", но пристигналите лекари само констатирали смъртта му, предаде БНР.

Служители на СДВР работят по установяване на причините за инцидента.

(Очаквайте подробности)

На 19 август миналата година 46-годишна софиянка загина, а друга - на 41 години, беше тежко ранена, след като асансьорът, в който пътували, падна от деветия етаж.

Проверка на Агенцията за метрологичен и технически надзор установи множество нарушения и технически проблеми. Оказа се, че са се скъсали и двете въжета на асансьора, а блокиращата защитна система е отказала.

През януари прокуратурата предаде на съд четирима асансьорни техници, които бяха обвинени, че са причинили смърт и тежка телесна повреда при немарливо изпълнение на правно-регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Трагедията насочи вниманието към състоянието на съоръженията. След проверки, 23% от асансьорите в страната бяха спрени заради технически проблеми. Освен това от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор разпоредиха до 1 март 2015 г. на всички асансьори в страната трябва да се монтират предпазни щитове под кабините. По действащата нормативна уредба срокът беше до края на 2018 г., но това се наложи заради зачестилите инциденти с асансьори.