Освен най-известното такова място - Бермудският триъгълник, обаче има и няколко други, за които не се знае толкова, но които не са по-малко загадъчни и опасни.

Ето пет от тях:

Саргасово море

То е разположено в Атлантическия океан и е място, където е видян един от най-известните кораби-призраци- „Мария Селесте“. През 1872 година бригантината „Деи Грация“ държала курс през този район, когато моряците забелязали кораб. Капитан Морхаус подал сигнал към загадъчния кораб, но не получил отговор. Той приближил кораба си до забелязания плавателен съд и прочел името на кърмата му - „Мария Селесте“.Морхаус добре познавал този кораб, който тръгнал една седмица преди него от Ню Йорк. Затова заедно с няколко моряци се качил на борда, за да види какво става. Какво било учудването му, когато не открил жива душа на „Мария Селесте“. Всичко било на мястото си, товарът от спирт в бурета бил непокътнат, но хората липсвали. Нямало следи от нападение или грабеж, вещите на моряците били непокътнати. Липсвали само документите от капитанската каюта. Нито един от екипажа на кораба повече не се появил и загадката останала.

Пътят на сълзите

Път номер 16 в канадската провинция Британска Колумбия е наречен „Път на сълзите“, защото от 1975 година досега там са изчезнали безследно 15 жени. Повечето са 14-15 годишни, но има и по-възрастни. Така 22-годишната Тамара Чипман изчезва през септември 2001 година, когато тръгнала на автостоп по шосето. Родители съобщили в полицията, че е изчезнала, но въпреки претърсването и разпитът на шофьори, преминали по пътя в онзи ден, никакви следи от жената не са били открити.

15-годишната Рамона Уилсън изчезнала на пътя на 11 юни 1994 година. Тя също тръгнала на автостоп към своя приятелка, с която заедно щели да учат в колеж. Позвънила на близките си по мобилен телефон и съобщила, че ще пристигне при тях след 30 минути, но така и не се появила. Тялото й е открито година след това близо до летище, а аутопсията показала ,че е била удушена.

Националните паркове в САЩ

Националните паркове в САЩ се простират на 84 милиона акра земя и в тях са изчезнали повече от 1100 туристи за последните 150 години. Някои от тях са били опитни пътешественици, но тайнствено изчезнали и никога не били открити. Според проучване на този феномен от бивш полицай, най-често в парковете са изчезвали деца, които сякаш са се разтворили във въздуха и никога не били открити. Забелязано е още ,че изчезванията са повече преди да се разрази буря. Каква е обаче връзката на бурята с хората, никой не може да каже.

Триъгълникът Бенигтън

Този триъгълник е разположен в щат Върмонт, САЩ. Тук между 1945 и 1950 година тайнствено са изчезнали четирима души. През ноември 1945 година изчезва 74-годишен мъж, който е водил групичка ловци. Той тръгнал преди ловците, за да огледа пътя и повече никой не го видял. А като водач мъжът е познавал местността прекрасно, бил е много пъти на лов в този район. Не е намерено нищо от него, с изключение на един патрон, очевидно изпаднал от джоба му. През декември 1946 година изчезва 18-годишно момиче. Тя също била с група свои приятели, но избързала пред тях да провери пътечката и повече никой не я е видял.

От ФБР са претърсили цялата местност, но не открили нищо. Плъзнали слухове, но труп или вещ от момичето така и не били намерени. Последното изчезване станало през 1950 година, когато 8-годишно момче се изпарило в района. То пътувало с майка си в камион, когато жената спряла камиона и се отдалечила за минути. Като се върнала, от момчето нямало и следа. Районът бил претърсен с кучета много старателно ,но следи били открити само до мястото, където преди години изчезнало 18-годишното момиче.

Колонията Роаноук

Тази колония е била основана от около 600 английски колонисти през 1585 година. Остров Роаноук се намира в близост до днешна Северна Каролина. Опитът да създадат трайно селище претърпява провал. Липсата на храна и сблъсъците с местните индианци карат част от заселниците да се отправят обратно за Англия с обещанието следващата година да се завърнат с припаси и подкрепление.

През пролетта на 1586 островът е посетен от сър Франсис Дрейк. Тъй като обещаното подкрепление от Англия още не било дошло, заселниците от Роаноук се качват на корабите на Дрейк и отплават за Англия. На следващата година се повтарят опити за създаване на селище на острова от 91 мъже, 17 жени (две от които бременни) и 9 деца. Скоро след пристигането една от бременните ражда момиче – Вирджиния Деър – първото дете на английски родители, родено в Америка.
Скоро след това водачът на експедицията Джон Уайт отплава обратно за Англия с намерението да подсигури още продоволствия и заселници за колонията.

Междувременно обаче между Испания и Англия избухва война и Уайт не успява да стигне до остров Роаноук цели 3 години. Когато стъпва на острова през 1590, намира поселището напълно изоставено, без никакви следи от хора и каквато и да е информация относно тяхната съдба. Липсват и следи от нападение или борба в поселището. Единствено върху един дървен стълб намират издълбан надпис „Кроатоан“.

През 1602 нова експедиция посещава острова, но следи от изчезналите колонисти така и не са намерени.