Най-тежка е обстановката в Сливенска, Бургаска, Варненска, Добричка, Хасковска и Шуменска област.

Шестима военни от поделение 22 220-Сливен помагаха със специализирана техника в района на местността "Агликина поляна" на 30 км от Сливен, съобщиха от Министерството на отбраната.
Военните разчистваха и заснежен пътен участък и оказаха помощ при спасяването на хора от аварирали автомобили и на пътя Сливен – Стара река, добавиха от министерството. Ръководител на групата е майор Иван Байрактаров.

Високопроходима техника от Военноморските сили бе използвана за изваждане и извозване на закъсали автомобили и автобуси от критичните места на територията на Варна по искане на общината.

Влакове, автобуси, камиони и леки коли бяха блокирани.
Ураганен вятър отнесе 6 автомобила на пътя Варна-Албена. Мъж почина от измръзване.
Осем човека бяха спасени в местността Вратника в Сливенския балкан, след като закъсаха вчера.
 
Обилният снеговалеж през последните дни, силният вятър и падналите клони, са причина обстановката в страната да е почти критична, каза председателят на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) Лазар Лазаров на извънредна пресконференция, предаде "Фокус".
Затворили сме голяма част от старопланинските проходи, но е по-добре да спрем хората преди да влязат в тях, отколкото да има затрупани коли и заседнали хора, добави той.
Не бяха затворени проходите Витиня, Петрохан и Поморийския проход (Бяла-Несебър).

Поради падналите дървета екипите на пътната агенция не могат да работят по разчистването на пътищата. "Обстановката е изключително затруднена за екипите ни. АПИ има отлично взаимодействие с ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”, обясни Лазаров.
Той се надява до края на деня, когато спрат снеговалежите, да се приключи с почистването на проходите.

Следобед около 16.30 ч. Ришки проход бе отворен за движение на леки коли. Остава забраната за движение на товарни автомобили.

110 пътници от два влака бяха блокирани на гара Радунци край Мъглиж след авария на контактната мрежа. Пред БНТ хората разказаха, че около 20 часа в понеделник влакът е спрял и са били предупредени, че ще се наложи да престоят във вагоните цяла нощ.
Днес следобед спасителни екипи стигнаха до гарата с високопроходим автомобил. Част от хората бяха извозени с автобус от гара Радунци до центъра на селото, а по-възрастните с автомобили на Гражданска защита.

Падналият мокър снеговалеж причини прекъсване на електрозахранването и спиране на влаковото движение в Североизточна България. Повредените съоръжения са собственост на НКЖИ, каза "Фокус" Георги Иванов, управител на “БДЖ Пътнически превози” EООД.
Работи се по възстановяване на мрежата.
Служителите на билетните каси в гарите предупреждават да се пътува с влак само при крайна необходимост.

625 населени места са без ток, повече от 30 без вода, 1200 пожарникари и спасители със 150 специализирани автомобили с висока проходимост и тежка инженерна техника действат по критичните места, съобщи на пресконференция директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов.

По-късно обаче от Е.ОН България съобщиха, че за периода от 12 ч. до 17 ч. са успели да възстановят електрозахранването на повече от 200 населени места, предаде БГНЕС. Тежките метеорологични условия са причина към 17 часа близо 32 000 клиенти на компанията да са все още без електрозахранване.
Най-тежка продължава да е обстановката в областите Габрово, Велико Търново и Търговище. В тези региони над 270 населени места продължават да са без електрозахранване.

Заради влошената метеорологична обстановка в цяла Североизточна България са регистрирани изключвания на електропроводи и тя е останала "на остров" в електрозахранване - тоест откъсната от електроенергийната мрежа на страната и ток е подаван единствено от ТЕЦ Варна, каза пред журналисти изпълнителният директор на ТЕЦ-а Камен Бошнаков, след като участва в открито заседание на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), предаде БТА.

В община Болярово бе обявено бедствено положение. Откъснати от света са селата Странджа, Крайново и Иглика, където заради дълбокия сняг - над 40 сантиметра - не е доставен хляб.