Нелегалната лекарствена субстанция е пренасял турски гражданин с лек автомобил. Колата с марка „Фолксваген Голф" с турска регистрация е пристигнала на Митнически пункт Малко Търново около 20 часа вечерта на 08.02.2018 г., в посока от България към Турция.

На въпросите на митническите служители дали пренася стоки, валута или валутни ценности за деклариране, шофьорът на автомобила е отговорил, че пренася в багажника на автомобила пакет с храна за животни, за който е представил пред митническите служители фактура на стойност 6 евро.

При извършената митническа проверка на автомобила, митническите служители се усъмняват в несъответствие между обявеното съдържание и вида на пренасяното прахообразно вещество. Пакетът е задържан за лабораторен анализ. Според резултатите от извършената експертиза в Централна митническа лаборатория на Агенция „Митници", идентифицираното вещество в пакета е тадалафил - чисто вещество, със силно действие, което се прилага като активна субстанция в лекарствени препарати за еректилна дисфункция при мъжете.

Нелегално пренасяната лекарствена субстанция е задържана. Работата по случая продължава. Срещу шофьора на автомобила- турски гражданин с инициали К.К., е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.