Това съобщи вътрешният министър Йордан Бакалов. По думите му, става дума за отделни кандидати, а не за политически партии.

Опитите кандидат-депутатите правели за своя сметка. Това са нови схеми, по които МВР работи, стана ясно още от думите на Бакалов. Вижте още >>>

Не е малък и броят на сигналите за купуване на гласове, посочи министърът.

Самото купуване на гласове ставало чрез хора, които сега биват подбирани. Около 1000 души са тези, които МВР ще наблюдава като потенциален контингент, който може да търгува с гласове. Голяма част от тях са с криминални досиета.

Предизвикателство обаче остава дали ще бъдат събрани достатъчно доказателства за осъдителни присъди.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров уточни, че следените потенциални купувачи на гласове са криминално проявени хора или свързани с организираната престъпност, за които има данни, че при предишни избори са се занимавали с покупка на гласове. Полицията ги наблюдава и предупреждава да не вършат това, изтъкна той.

На въпрос от кои партии са Бакалов отговори, че засега не казват, за да успеят да си свъшат работата като заловят търговците.

Йордан Бакалов бе на днешната церемония по отбелязването на професионалния празник пожарникарите пред паметника на Незнайния войн в столицата.