Министърът на вътрешните работи обаче отказа да даде повече подробности, защото "няма как да си свали картите два месеца преди изборите".

"Най-важната ми задача е да гарантирам провеждането на честни избори. След тях ще се види за коя партия става въпрос",
допълни посочи той пред Нова телевизия.

"Политическите сили също трябва да ни помагат и да не упражняват подобна практика. Имах разговори с някои от тях, които ми гарантираха, че са забранили на техните структури да извършват тази дейност. Предупредих ги, че няма да бъде правен никакъв компромис", категоричен бе министър Бакалов.

На въпрос дали протестът срещу кабинета „Орешарски" е бил финансиран, той обясни, че при него подобен сигнал не е идвал и няма информация МВР да събира данни за това дали протестът е платен.

Вътрешният министър коментира и темата за оградата по границата с Турция: "За малкото време, в което съм на пост, има хванати шестима трафиканти на хора. Отделно виждате заразите и контрабандата. Говорим единствено за възпрепятстващо съоръжение с интегрирано наблюдение. Нека да правим разлика с ограда".

Вчера главният секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви, че е целесъобразно инженерното съоръжение да бъде изградено по цялата ни българо-турска сухоземна граница

"В момента от страната има 715 полицая, които са на ротация и са на границата, а не по селата. И тогава, когато ме попитат защо в дадено село се е случило нещо на баба Мария, например, бих ги пратил при някой друг да отговори защо тези 715 човека са на границата", добави министърът.