Информацията е от предвожданата от Саудитска Арабия коалиция, намесила се в гражданската война в Йемен.

Коалиционните сили са унищожили ракетата на 65 км от града и са отвърнали на огъня, се посочва в изявление на коалицията пред саудитската държавна агенция СПА.

В Мека се намират най-свещените за исляма места, включително Голямата джамия, припомня Ройтерс.

Хусите потвърдиха днес чрез тяхната официална агенция, че са изстреляли балистична ракета Буркан-1 срещу Саудитска Арабия. Обаче според тях мишена било международното летище в Джеда, което е най-натовареното в кралството.

По-рано този месец Пентагона беше обвинил хусите, че са пробвали ракетен обстрел против негови кораби. В отговор американският флот унищожи радарни инсталации в Йемен.

Спрени пратки оръжия от Иран?

От април 2015 г. по море са прехванати четири пратки ирански оръжия за шиитските бунтовници хуси в Йемен, заяви американският вицеадмирал Кевин Донеган, цитиран от Франс прес.

Прехващането е извършено от кораби на САЩ или на арабската коалиция, която воюва в Йемен в подкрепа на президента му, уточнил Донеган пред журналисти в неназована военна база.

Преди седмица американския генерал Джоузеф Воутъл, командващ военните операции на САЩ в Близкия изток, обвини Иран, че е свързан с изстрелвания на ракети по американски кораби край Йемен.

Иран отрече обвиненията и ги определи като "неверни и параноични".