Решението е взето по време на двудневното събрание на ръководителите на страните-членове на Арабската лига в египетския курорт Шарм ел-Шейх, предаде ТАСС, цитирана от Агенция "Фокус".

Освен това, арабските лидери стигнаха до споразумение да призоват официално бунтовниците - хути в Йемен да напуснат завзетите от тях територии.

Бомбардировки извадиха от строя летището в Сана

Бойни самолети на арабската коалиция, водена от Саудитска Арабия, бомбардираха през изминалата нощ пистата на летището в Сана и я извадиха от строя, съобщи източник от администрацията, цитиран от Франс прес и БТА.

По думите му пистата е обект на въздушни удари за първи път от началото на военната операция на коалицията в Йемен в четвъртък.

Вчера персоналът на ООН беше евакуиран от йеменската столица, припомня агенцията.

Петнайсет йеменски войници от Републиканската гвардия са убити при въздушни удари срещу шиитските бунтовнически сили през нощта.

Въздушни удари на арабската коалиция, водена от Саудитска Арабия, през изминалата нощ са били нанесени срещу щаба на йеменската Републиканска гвардия - съюзник на шиитските бунтовници, при което са убити 15 войници, съобщи военен източник.

Нощната бомбардировка е разрушила обекта в Субаха, западно от столицата.

Военната болница в Сана потвърди, че е приела труповете и 18 ранени войници.