Българското министерство на външните работи съобщи, че няма информация за пострадали българи.

Няма информация и за пострадали български граждани при атентата в друг испански курортен град - Камбрилс.

Двама българи се издирват от техни близки, съобщи пред Bulgaria ON AIR Борислав Евлогиев, консул в Мадрид.

По официални данни, с които посолството ни в Испания разполага, броят на загиналите е 13, 15 души са тежко ранени, 23 са ранени по-леко и 48 са с леки травми.

При нападението в Камбрилс бяха ранени шестима души, а петимата атентатори бяха убити.

Пострадалите в Барселона са от 28 различни националности. Сред ранените са граждани на Франция, Германия, Холандия, Аржентина, Венецуела, Белгия, Австралия, Унгария, Перу, Румъния, Ирландия, Гърция, Куба, Македония, Китай, Великобритания, Люксембург, Австрия, Канада, Еквадор, САЩ, Филипините, Кувейт, Пакистан, Тайван, Турция, Италия и Алжир.

26 френски граждани са ранени, 11 от тях са в тежко състояние, съобщи френското министерство на външните работи.

Междувременно властите в Барселона съобщиха, че най-младата жертва на атентата е дете на 3 години. Националността му не се съобщава. Детето е починало малко след транспортирането му в болница. Шестгодишно момиче, чиято националност все още не е уточнена, също е било отведено в болница с мозъчен кръвоизлив, съобщиха медици.

Общественият транспорт в Барселона вече е почти напълно възстановен. Спирката на площад "Каталуня", откъдето започна вчерашният атентат, остава затворена, както и две спирки на метрото в централната част на града.

За семействата и роднините на пострадалите са отворени две зали на терминал 1 и 2 на летището в Барселона, където за тях се грижат представители на Червения кръст, каталунската полиция и гражданска защита.

Всички български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурните телефони на посолството в Испания: 00 34 913 455 761; 00 34 913 456 651.