През нощта и утре преди обяд вятърът ще се преориентира от северозапад и ще се усили. Облачността ще започне да се увеличава и над страната ще започне да прониква студен въздух.

Жълт код за силен вятър е обявен за утре в 12 области - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Разград, Търговище, Шумен, Варна, Добрич, Силистра.

Температурите утре около обяд ще са от 20 градуса на северозапад до 26-27 градуса в източните райони. Облачността ще бъде променлива, а краткотрайни валежи са възможни на север и в планините.

По високите части на планините преваляванията през нощта срещу неделя е възможно да бъдат и от сняг.

По-късно след обяд и привечер краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици ще има на много места в страната.

В неделя ще бъде хладно, с променлива облачност и слаби краткотрайни превалявания само на места в планините и източните райони. Вятърът ще бъде слаб и умерен от северозапад, впоследствие - от север. Минималните температури ще бъдат от 7 до 12, а дневните - от около 10 до 17 градуса в низините.

През нощта срещу понеделник и в понеделник преди обед краткотрайни превалявания с гръмотевици и временно усилване на вятъра ще има в Рило-Родопската област и централните западни райони, включително в София. Минималните температури ще са от 4 до 9 градуса. Дневните температури ще бъдат от 11 до 17 градуса.

Във вторник ще бъде ветровито, с променлива облачност и краткотрайни превалявания на отделни места. Минималните температури ще са от 3 до 8, а дневните от около 10 по високите полета до 15 в западната част на Дунавската равнина.

В сряда и четвъртък ще остане много ветровито, но с намаляваща вероятност за валежи, освен на изолирани места в планините и североизточните райони през втория ден. Ще започне постепенно повишение на температурите, които в четвъртък ще достигнат стойности от около 15 до 20-21 градуса.

Още от прогнозата за времето тук