В Дунавската равнина вече се появи слаб вятър от запад. Той е предвестник на промяната на времето. В следващите дни предстои понижение на температурите.

В следобедните часове и привечер над западните райони ще се появи средна и висока облачност. Краткотрайни валежи все още са малко вероятни, освен в крайните западни райони. Максималните температури днес ще са от 32 до 37 градуса.

Утре все още ще бъде горещо, но температурите в западните райони ще бъдат с градус-два по-ниски от днешните.

В неделя облачността ще се увеличи и вплътни и на места ще превали и прегърми.
Най-съществени ще бъдат явленията в североизточните райони и по Черноморието привечер и през нощта срещу понеделник. Температурите в неделя ще са от 28-30 градуса в западните райони до 34 градуса на югоизток.

В понеделник ще бъде хладно и ветровито, с умерен вятър от северозапад. Дневните температури ще са от 21 до 27 градуса - с десетина градуса по-ниски от днешните.

Наближаващата есен ще се усети и по хладните утрини, с температури около, а на места и малко под 10 градуса. Без съществена промяна ще остане и времето във вторник и сряда - сравнително хладно за първата половина на септември, но с незначителна облачност и почти без валежи над по-голямата част на страната.

Следете прогнозата за времето на Дир.бг