Очакваните количества са между 20 и 35 л/кв.м., като на отделни места е възможно валежите да достигнат и над 35 л/кв.м., съобщиха от пресцентъра на МОСВ.

Минималните температури в четвъртък ще са между 10 и 15 градуса, а по Черноморието до 18 градуса. Над планините ще има разкъсана облачност. 

В петък времето ще бъде предимно слънчево; вятърът и в източните райони ще отслабне. Дневните температури ще са от 21 до 26 градуса. Сутринта на места в низините и котловините видимостта ще бъде намалена.

В събота ще преобладава слънчево време. От запад на изток ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Ще бъде още малко по-топло.

В неделя ще духа слаб вятър. Облачността ще е променлива, често значителна, като на места ще превали.

От пресцентъра на МОСВ съобщиха, че вследствие на валежите през изминалите денонощия и високата почвена влага, се очаква през следващите дни увеличение на водните количества и повишаване нивата на реките във водосбора на р. Искър, като по-значителните от тях ще бъдат във водосборите на реката над яз. Панчарево - реките Лесновска, Владайска, Батулийска, Искрецка, Малък Искър, Златна Панега и Гостиля.

Значително ще се повиши нивото на основната река в участъка след яз. Панчарево.

Водните нива в прогнозирания период 18-20 септември, ще са около прага за предупреждение. Вит – горно и средно течение; Осъм – горно и средно течение; Марица и притоците й в горното и в средното й течение, като по-значителни ще бъдат повишенията при реките Тополница, Чепеларска, Черкезица, Мечка; Арда и притоците й в горното й течение- реките Маданска, Давидковска, Върбица;

Очаква се повишение на нивата на най-южните реки от Черноморския басейн – Ропотамо, Дяволска, Караагач, Лисово дере, Велека, Резовска. Значително ще се повишат и нивата на притоците на река Струма в долното й течение: реките Санданска Бистрица и Лебница.

Още за прогнозата за времето тук