Днес преди и около обяд времето ще бъде слънчево или с незначителна облачност.

Западният вятър в Дунавската равнина ще стихне, а привечер ще се ориентира от изток и югоизток.
Дневните температури ще са от 9 до 14 градуса.

Привечер и през нощта облачността от запад ще се увеличава и след полунощ ще започнат превалявания от дъжд, които утре сутрин ще обхващат цялата страна, без крайните източни райони, където ще завали в по-късните следобедни часове.

Минималните температури ще бъдат от 1 до 6, а дневните утре - от 7 до 12 градуса.

Ще продължи да духа умерен и силен вятър: в Дунавската равнина - от изток, а в Източна България - от юг - югоизток.

Синоптичната обстановка ще остане сложна и динамична и в петък.
Валежите ще продължат. Минималните температури ще бъдат от 1-2 градуса на запад до 6-7 в югоизточните райони, където ще продължи да духа умерен вятър от юг и югоизток.
През деня максималните температури ще бъдат от около 5 градуса на запад, където частично ще прониква по-студен въздух, до 12-13 градуса в източните райони.

Валежите по високите полета на Западна България и високите места на северозапад ще се премесват с мокър сняг.

Най-сложна обстановка ще се създаде над централните южни райони и в Североизточна България, а в петък след обяд - над източните райони, където са възможни интензивни валежи - до около, а на места и над 30-40 литра на квадратен метър за няколко часа.
Не са изключени локални наводнения.

В събота ще остане облачно, с минимални температури от минус 1 градус на запад до 8-9 по Черноморието и дневни от 3-4 на запад до 12 градуса в южните и югоизточни райони.

Преваляванията ще отслабват, но няма да спират напълно, като най-съществени ще бъдат по поречието на Дунав.

В неделя ще остане облачно, с минимални температури от минус 2 до плюс 3 и дневни от 5 до 10 градуса, малко по-ниски по високите места със снежна покривка в западната половина на страната.
Ще духа слаб, в Североизточна България - умерен вятър от североизток.

Студено за втората десетдневка на март, с минимални температури около и под нулата, ще се задържи времето в началото на следващата седмица.

Вижте подробна прогноза за времето >>>