От днес и през следващите няколко дни страната ни ще бъде под влиянието на многоцентрова, дълбока циклонална област над континента, която ще обуславя динамично, ветровито и топло за сезона време у нас.

Днес ще има променлива облачност, намаляваща на места около обяд до незначителна. Температурите ще бъдат от 5 до 11 градуса.

Привечер и през нощта облачността ще се увеличи, но само на места в крайните западни и южни райони е възможно да превали слаб дъжд. Ще се появи вятър от юг и югозапад, който утре ще се усилва до умерен и силен, в планините - бурен. Минималните температури ще бъдат от нула до 5 градуса, а максималните - от 10 до 15 градуса.

През нощта срещу събота от запад ще започнат превалявания от дъжд, които на места ще бъдат придружени и от гръмотевици. Интензивни валежи ще има в събота в Източна България, но те ще отслабнат привечер.

Ще остане много по-топло от обичайното за това време на годината, с минимални температури от 3 до 10 градуса и максимални в събота от 8 до 13, а в неделя от около 10 до 17-18 градуса.

В неделя преваляванията от дъжд отново ще се активизират и на много места ще вали, възможно е отново да има и гръмотевици.

В понеделник над северозападната половина от страната вятърът ще се ориентира от северозапад и температурите ще започнат да се понижават. Минималните ще са между минус 1 и плюс 6 градуса, а дневните от 4 до 12 градуса.

По високите места над 800-1000 метра преваляванията ще преминават в сняг, но във вторник ще спират в повечето места, като в низините снежна покривка няма да се образува.

Повече за времето четете тук