Още днес след обяд от северозапад облачността ще се разкъсва и намалява и преваляванията постепенно ще спират. Дневните температури ще бъдат от 9 до 14 градуса. Ще духа слаб северен, в западната част на Дунавската равнина - до умерен северозападен вятър.

През по-голямата част от деня над Черноморието ще бъде предимно облачно, в сутрешните часове на места и с превалявания. По-късно през деня от север облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа умерен северен вятър. Максималните температури ще са между 9 и 11 градуса.

В събота ще се появи северозападен и северен вятър, но дневните температури ще са отново между 8 и 14 градуса и в повечето райони от страната ще е слънчево. Сутринта на места в низините видимостта ще е намалена.

През нощта срещу неделя вятърът временно ще стихне и в условията на ясно време температурите ще бъдат от минус 1 до 5 градуса, на места в низините и високите полета и малко по-ниски. През деня ще бъде предимно слънчево или с незначителна облачност. Ще се появи слаб вятър от североизток. Дневните температури ще са от 11 до 16 градуса, а на места в западната половина на страната - до около 17 градуса.

Според предварителните прогнози, бавното повишение на температурите ще продължи и в началото на следващата седмица и минималните ще са най-често от 2 до 7, а дневните - от 12 до 17 градуса.

Още за прогнозата за времето тук