Код оранжев е обявен за областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, София град и София област, Пазарджик, Пловдив, Благоевград.

Очаква се до края на седмицата да има краткотрайни превалявания следобяд и преди полунощ и повече слънце в предиобедните часове. С изключение на сряда ще остане топло, с близки до обичайните за сезона температури.

Утре в следобедните часове ще има краткотрайни валежи с гръмотевици в западната и северна част на страната. Дневните температури ще се понижат с градус-два.

В сряда на много места в следобедните часове и през първата половина на нощта ще има гръмотевични бури. През деня ще бъде по-хладно - с температури от 20 до 27 градуса.

Нестабилно, с краткотрайни валежи и гръмотевици, ще остане и в четвъртък и петък. През първия ден дневните температури ще са основно в интервала от 21 до 26 градуса, а в петък - от 23 до 28 градуса, като по-високи ще са по поречието на река Дунав.

През почивните дни и началото на следващата седмица ще започне постепенно стабилизиране на времето. Валежите ще спрат, а дневните температури ще се повишават и в низините ще достигат 32-33 градуса.