Температурите ще остават високи в повечето дни - около и малко над обичайните за месец май. Изключение ще правят местата с по-продължителни превалявания и облачни периоди. Облачността над западната половина от страната ще бъде по-често значителна, само сутрин ще има и слънчеви часове.

Утре следобяд краткотрайни валежи ще има над северните и западни райони, а привечер - в централните части на страната около Стара планина.

В централната и източна части на страната в петък са възможни и по-обилни валежи, придружени с гръмотевици, както и локални градушки. Дневните температури ще бъдат най-често от 22 до 27 градуса. В местата с по-интензивни превалявания градусите ще са по-ниски.

В събота ще остане неустойчиво, с вероятност за локални краткотрайни превалявания над цялата страна. Температурите ще са без съществена промяна.

В неделя ще започне стабилизация на атмосферата в региона. Преваляванията ще бъдат само на отделни места около планините и в крайните западни райони. Температурите ще останат от 22 до 28 градуса.

Привечер и срещу понеделник над страната ще премине студен атмосферен фронт. На места ще превали и прегърми, а температурите ще са от 18-19 до 23 градуса. Повече облаци ще има в североизточните райони и Източна Стара планина.

В планините в следващите няколко дни ще бъде неустойчиво, с краткотрайни превалявания и гръмотевици. Дневните температури на 1200 метра надморска височина ще са между 16 и 18 градуса, по-ниски в понеделник след студения фронт - около 13. На морето, с изключение на периодите с краткотрайни превалявания, вече е благоприятно за почивка. Температурата на водата по нашето крайбрежие е около 23- 24 градуса.

Подробна прогноза за времето