Оранжевият код е в сила за областите Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, Шумен, Добрич, Варна, Бургас,Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян, Пловдив и Пазарджик.

В областите Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград и Шумен ще духа североизточен вятър със скорост от 15 до 20 м/сек, и пулсации до 25 м/сек. Очакват и валежи, предимно от сняг. Ще има условия за виелици.

В Смолянска област се очакват значителни валежи от сняг с количества на места до 40 -50 л/кв.м. Ще бъде ветровито със скорост на вятъра 15-20 м/сек. и пулсации до 25 м/сек.

В областите Пазарджик, Пловдив, Смолян, Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас е обявен оранжев код за обилни валежи и силен вятър. Там се очакват значителни валежи с количества на места до 40 -50 л/кв.м.

В Родопите ще вали сняг. Ще бъде ветровито със скорост на вятъра 15-20 м/сек.

Във Варненска и Добричка е в сила оранжев код за силен вятър - ще духа североизточен вятър със скорост от 15 до 20 м/сек, и пулсации до 25 - 28 м/сек. Очаква се и вълнението на морето по крайбрежието да се усили до 4-5 бала на север от Шабла и на юг от Бургас до 5-6 бала.

В пет области в страната е обявен жълт код за сняг и поледици. Това са София, София- област, Перник, Кюстендил и Благоевград, където валежите от дъжд ще преминават в сняг. Ще духа север-североизточен вятър със скорост до 10-15 м/сек.

В планинските проходи ще има условия за виелици и навявания. Жълт код за силен вятър е обявен за областите Враца, Плевен, Русе и Силистра, като скорост на вятъра ще достигне 15-20 м/сек.