Силни дъждове и първия сняг очакват метеоролозите.
Националният институт по метеорология и хидрология към Българската академия на науките обявява за четвъртък жълт код за дъжд във всички области, съобщиха от Министерството на околната среда и водите.

Жълт код за сняг е обявен за областите Видин, Монтана и Враца.

Количествата на валежите
през нощта на 25 срещу 26 ноември и преди обяд на 26 ноември ще са между 15 и 30 л/кв. м.
За областите Ямбол, Сливен, Хасково, Стара Загора, Кърджали, Пловдив, Смолян, Пазарджик, София-област, София-град, Перник, Кюстендил и Благоевград очакваните количества ще са между 20 и 30 л/кв. м.

В областите Видин, Монтана и Враца през нощта на 25 срещу 26 ноември и рано сутринта на 26 ноември в планинските райони на Западния Предбалкан дъждът ще премине в сняг.

През деня в Дунавската равнина валежите от дъжд ще са значителни между 15 и 25 л/кв. м. Жълт код за вятър е обявен в областите Разград, Шумен, Силистра, Добрич и Варна.

През деня на 26 ноември количествата дъжд ще са между 15 и 20 л/кв. м. Ще се усилва вятърът от изток-североизток със средна скорост 14-17 метра в секунда.

Явленията, които са прогнозирани, не са необичайни, но изискват внимание, ако възнамерявате да вършите работа на открито, посочват от МОСВ. Времето може да бъде потенциално опасно, трябва да се следят прогнозите и да не се поема излишен риск.

Следете прогнозата на Дир.Бг