Топлото време се връща с температури до 25°

stat
09:12  |  20 април 2017 | Общество / Редактор Надежда Христова /  
След понеделник температурите ще са от около 20 до 25 градуса След понеделник температурите ще са от около 20 до 25 градуса
Сн.: Shutterstock

Топлото време ще се завърне още в началото на следващата седмица, като температурите ще се покачат до 20-25 градуса.
Днес ще превалява над цялата страна. По високите полета, Предбалкана и североизточните райони ще вали и мокър сняг. Температурите ще са от около 3 до 13 градуса. През деня от северозапад ще нахлува студен въздух. Късно след обяд валежите постепенно ще отслабват и спират.

Температурите в петък сутрин ще са от около нула по високите полета на запад, където ще има места със сутрешен мраз, до 4-5 градуса. През деня живакът ще се покачи до 12 градуса. Ще бъде по-често облачно и отново на много места ще превалява дъжд, а над 800 метра надморска височина - сняг.

През нощта срещу събота преваляванията постепенно ще спират, но ще има лек снеговалеж в по-ниските места на Лудогорието, Предбалкана и високите полета на запад. Минималните температури в събота ще са от минус 2 до 5 градуса, а дневните ще се повишат и ще бъдат от 11 до 17 градуса.

В неделя сутрин ще бъде все още студено, с температури от около нула до 4-5 градуса. През деня стойностите ще достигнат 16 до 21 градуса.

В началото на следващата седмица затоплянето на времето ще продължи и след понеделник температурите в повечето райони ще са от около 20 до 25 градуса.

Следете прогнозата за времето тук


Последно в Общество


Учени подреждат пъзела ”българско наследство”

12 научни и културни институции се обединяват, за да наредят пъзела на българското наследство чрез изграждане на Център за върхови постижения.