Двамата са синове на кмета на с. Галиче Ценко Чоков, срещу когото наскоро бе проведена спецакция - той бе арестуван, получи няколко обвинения, а Специализираният съд му определи мярка "задържане под стража".

Синовете Чокови са обвинени заедно с още трима души, но според прокуратурата побоят е започнат от Мартин, който без причина е ударил Николов с метален бокс в главата, пише в. "Сега".

От петимата обвиняеми само Петър Ласковски е осъден условно. Решението не е окончателно и прокуратурата ще го протестира, казаха от държавното обвинение. От там смятат, че съдът е приел безкритично твърденията на четиримата за невинността им и не е взел под внимание обвинителната теза.

Това не е единственото обвинение срещу Мартин Чоков. По друго дело, отново в съда в Бяла Слатина, той е обвинен, че е нанесъл побой на Радослав Илиев от Галиче. Прокуратурата смята, че и тази проява е по хулигански и по расистки подбуди. Младежът е обвинен и че е участвал в организирана престъпна група за лихварство и изнудване, ръководена от баща му Ценко.

Днес апелативният спецсъд трябва да реши дали да останат в ареста за постоянно.