Прокурор Митко Игнатов поиска най-тежката мярка за Калчо Иванов, на 39 г., Стефан Иванов, на 20 г., Антон Иванов, на 21 г., и Динко Асенов., на 27 г., които са обвинени от Окръжната прокуратура в Стара Загора в опит за убийство по хулигански подбуди. Обвиняемите поискаха да бъдат пуснати под гаранция или домашен арест, предаде БТА.

Прокуратурата обвини Стефан И. за опит за убийство на повече от едно лице по хулигански подбуди.

До момента е установено, че на 2 май 2016 г. в гр. Раднево е възникнало спречкване за отнето предимство на пътя между обвиняемия Стефан Иванов и пострадалия Георги. Н., на 28 г.

Обвиняемият се оплакал на баща си Калчо Иванов и заедно с братовчедите си Антон Иванов и Динко Асенов решили да се саморазправят. Четиримата с автомобил започнали да търсят Георги и неговите приятели, след което ги открили и преследвали до центъра на гр. Раднево, близо до фитнес зала.

Там четиримата обвиняеми слезли от автомобила и с бухалки, пръти и други предмети се нахвърлили върху Георги и Живко, на 27 г., и Цветан, на 28 г.

На Георги е бил нанесен побой с бухалки и пръти в главата и тялото, Живко е бил прободен с нож в гърба, а Цветан е с наранявания по главата.

Според Окръжна прокуратура-Стара Загора са налице безспорни доказателства за хулиганските подбуди на четиримата обвиняеми - инцидентът е станал в центъра на гр. Раднево и пред множество свидетели, които изразили възмущението си от тяхното деяние.

За престъплението, за което са повдигнати обвинения на четиримата, се предвижда наказание "лишаване от свобода" от 15 до 20 г. или доживотен затвор.

Две бързи производства срещу непълнолетни

Районната прокуратура в Раднево извършва разследване за нанасяне на телесни повреди на четирима полицейски служители.

Първото е срещу 17-годишният Г. Г. от Раднево за нанасяне на леки телесни повреди на повече от едно лице - на двама полицейски служители.

Второто бързо производство е срещу К. К. /на 17 г./ от Раднево - също за нанасяне на леки телесни повреди по хулигански подбуди на други двама полицейски служители.

Вчера около 22.00 часа в Раднево група младежи съборили железни заграждения, поставени за охрана на обществения ред край автогарата. Те се опитали да влязат в квартал "Кантона" в Раднево, като целта им била да преминат през полицейския кордон.

Понеже не били допуснати, започнали да хвърлят срещу служителите на МВР камъни, парчета от асфалт, бордюри и други предмети, при което били ранени четирима полицейски служители от ОД на МВР-Стара Загора.

За работа по двете бързи производства е привлечен инспектор от Детската педагогическа стая при РУ на МВР-Раднево. Предстои Г. Г. и К. К. да бъдат привлечени като обвиняеми по бързи производства.