След като един от най-младите БСП-лидери – Крум Зарков, вчера изложи в парламента мотивите за вота в изказване, което резюмира с фразата: „Диагнозата е корупция!”, репортер на Дир.бг попита депутата, какво предполага, че ще се случи в парламентарната зала в четвъртък.

Ще се сбъдне ли на практика логичната развръзка, която той изрази с думите „едно правителство, което не може да се справи с корупцията, губи правото си да управлява”?

„След вчерашния дебат не съм оптимист, че това ще се случи. Аз нямам какво да добавя повече към онова, което казах, и което всъщност говоря почти непрекъснато от месец август миналата година насам.

Но няма да се откажа, няма да престана да го правя. Това, което казваме, е ясно за всички граждани в тази страна. И аз питам, по повод на т.нар. „дебати”: Трябва ли да доказваме, че морето е синьо, а водата е мокра?!

Факти има, и изложените от мен вчера са само част от онова, което може да се каже за корупционните практики у нас. Факт е, и хората го знаят, че корупцията у нас вече е диагноза – обществото ни боледува!

Ние ще продължим, както досега – когато стигне информация до нас, ще я оповестяваме, ще обсъждаме публично и предложенията в тази посока. И пак казвам, няма да се уморим да говорим по темата, каквото и да се случи в четвъртък!”