Така той коментира изказването на руския президент Владимир Путин за славянската писменост, съобщи БТА.

Лидерът на "Атака" изказа одобрение, че е имало реакция на държавно ниво, на ниво парламентарни групи и политически лидери. Той допусна, че изявлението може да се дължи на недобро познаване на фактите или на недобър съветнически състав.

И добави иронично "може да се каже, че в руската позиция има напредък, защото навремето се е твърдяло, че Ленин е измислил азбуката".

По думите на Сидеров обаче реакция трябва да има не само в руска посока, когато оттам идва некоректно историческо изказване, а спрямо Турция за претенциите й и "некоректни исторически очертания", по отношение на евродепутати, защитавали преди време тезата, че у нас има македонско малцинство, такъв текст имало и в справочника на ЦРУ и Държавния департамент на САЩ.

Всички тези изкривявания на българската история трябва да получат реакция на държавно ниво и на ниво политически формации, подчерта Волен Сидеров. Трябва да има стратегия във външно министерство, правителството като цяло, в която историята ни да се представя точно и коректно, дори и чрез лобисти навън, отбеляза Сидеров.

Много често фактите се изкривявали или пък ние самите не достатъчно защитаваме собствените си интереси.Този последен случай трябва да послужи за урок, подчерта председателят на ПГ на Обединените патриоти.

Относно избора на Валери Симеонов за председател на Националния съвет по етнически и интеграционни въпроси на фона на скандалите от миналата седмица, Сидеров поиска лидерът на НФСБ да бъде оставен на мира поне за известно време, за да може да докаже, че е деен и полезен човек и ще свърши добри неща за обществото ни. Назначаването на Илиан Тодоров от "Атака" за областен управител на София било добро решение, той имал качества. Тодоров беше участник в скандала в НАТФИЗ , в който беше замесен и самият Волен Сидеров.