По време на парламентарния контрол лидерът на "Атака" се обърна към Ненчев с думите: 

"Моят съвет е да подадете оставка, докато е време. Те без това вашите коалиционни партньори ви готвят компромати. В скоро време чувам, че ще излезе нещо, което ще принуди премиерът да ви смени. Подайте оставка навреме, за да спестите тези компромати".

Сидеров не каза за какави компромати говори, но остро атукава министъра заради заповедта му архивите на "Военното разузнаване" да бъдат предадени на Комисията по досиетата.

"Разкрихте военните ни разузнавачи, което е национално предателство и би следвало да си подадете оставката", заяви лидерът на "Атака".

По думите му Ненчев води "опасна политика, за която скоро ще отговаря".  

Военният министър вече беше критикуван и от БСП и АБВ заради решението му най-накрая да изпълни Закона за досиетата, който изисква предаването на всички архиви. От АБВ дори открито искат оставката му.

В отговор на лидера на "Атака" Николай Ненчев обаче заяви спокойно:

"Съвсем нормално е господин Сидеров да ми иска оставката. Така се прави. Така трябва да прави опозицията, но би било добре да има и повече аргументи. Абе, много хубаво го каза - компромат. Компромат. Да, на компроматите не обръщам внимание".

Въпреки че от месеци се говори, че военният министър може да бъде сменен, вчера Бойко Борисов за пореден път заяви, че няма намерение да прави промени в правителството, защото то работи много добре.