Остро изявление на БНТ срещу Сидеров, обидил водещ

stat
18:37  |  13 март 2018 | Политика / Редактор Десислава Димитрова /  
Горан Благоев беше атакуван от Волен Сидеров заради критики към руския патриарх Кирил Горан Благоев беше атакуван от Волен Сидеров заради критики към руския патриарх Кирил
Сн.: Bulphoto Стефан Марков

БНТ1 излезе с остра декларация срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров, който си позволи в ефир обиди и намеци за работното място на журналиста Горан Благоев.
Вчера в предаването "Още от деня", водено от програмния директор Емил Кошлуков, председателят на ПГ на Обединени патриоти атакува водещия на "Вяра и общество" заради критично мнение срещу последните спорни коментари на руския патриарх Кирил.

Сидеров заяви:

"Това е един манипулатор, това е един човек, който отдавна манипулира българското общество през БНТ. Според мен, този човек е агент на соросоидните общества. Такива хора са вредни за българското общество, защото те манипулират. Какво като е ваш колега? Нямам ли право да кажа?"

На живо по обществената телевизия депутатът дори иронизира известния журналист и намека, че може да бъде сменен, предизвиквайки следния диалог с водещия: 

Сидеров: Кой е тоя Горан Благоев?

Кошлуков: Водещият на "Вяра и общество".

Сидеров: Сериозно? Все още ли?

Кошлуков: Продължава да бъде.

По този повод телевизията излезе с декларация, която беше прочетена от самия Кошлуков в началото на днешното издание на "Още от деня". В нея се казва:

"На 12 март в предаването "Още от деня" председателят на ПГ на "Обединените патриоти" Волен Сидеров с обидни квалификации нападна нашия колега Горан Благоев. Повод за атаката към Благоев бе неговото аргументирано мнение по повод изявленията на руския патриарх Кирил. Поведението на Сидеров е неприемлива, агресивна провокация към свободата на словото и правото на журналистическо мнение. Недопустимо е политик да се опитва да кадрува в Националната обществена телевизия. Програмното и продуцентско ръководство на БНТ1 стои зад предаването "Вяра и общество" и екипа, който го създава". 

Декларацията е на журналистическите дружества в БНТ.

НА ФОКУС: Радев критикува Русия, Решетников - България >>

Последно в Политика


България през 4-ия мандат на Путин

Емоционално или прагматично ще се развиват отношенията между България и Русия?